'PRIVATE CHEF'   JOLIEN REGGERS 

 

IN EEN NOTENDOP.... 

 

Gastronomie, lekker eten, genieten, ... Ik heb het allemaal letterlijk met de paplepel binnengekregen, want met een vader als chef-kok kan dat onmogelijk anders. Mijn carrière startte ik dan wel als leerkracht Nederlands & Engels, maar al snel voelde ik dat de culinaire kriebels te groot waren en ondertussen verzorg ik al bijna 10 jaar private dinings aan huis, elke dag met meer goesting & liefde! 

 


HEB JE WAT MEER TIJD & WIL JE GRAAG HET HELE VERHAAL LEZEN? 

HERE WE GO... 

 

"Mensen zijn altijd enorm verbaasd als ik hen na een etentje vertel dat ik van opleiding eigenlijk leerkracht Nederlands en Engels ben. Blijkbaar is de combinatie van koken en lesgeven iets heel apart, maar voor mij was het de normaalste zaak van de wereld!
Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een enorme liefde voor eten en vooral voor de gezelligheid die er rond hangt. Die heb ik dan ook letterlijk en figuurlijk met de paplepel binnen gekregen; mijn vader is immers meer dan vijfentwintig jaar lang chef-kok geweest in Hasselt.

Ik heb nooit een formele scholing gehad, maar toch beweer ik graag dat ik al meer dan dertig jaar opleiding achter de rug heb. Met een echte chef in huis leer je elke dag wel wat bij en zo heb ik stap voor stap alle kneepjes van de traditionele Franse keuken onder de knie gekregen. Toch is het toen ik op m’n achttiende voor een vervolgstudie moest kiezen, nooit in me opgekomen om voor de horeca te kiezen, koken was toen nog meer een hobby en dus ik koos voor een andere liefde: talen. En zo werd ik leerkracht Nederlands en Engels in het middelbaar onderwijs.

Een paniekerige collega, die voor de eerste keer haar schoonouders over de vloer kreeg, zorgde voor een onverwachte wending. Omdat ik heel wat meer culinaire ervaring had en waarschijnlijk zo haar hachje kon redden, werd ik die avond ingezet in haar keuken: mijn eerste ervaring als private chef was een feit! “And I loved it” Dit wilde ik doen! We schrijven zo’n tien jaar geleden, een tijd waarin private dinings & home cooking zowat een unicum waren. Maar ik vroeg een ondernemingsnummer aan en startte Food & Fête op.

De naam was snel gekozen: een vleugje Engels, als verwijzing naar mijn werk als leerkracht Engels en een Frans kantje; enerzijds als verwijzing naar de basis: de mooie Franse keuken, maar ook naar het  feit dat eten altijd een feestje moet zijn! Samen vieren en gezelligheid zijn de kern van wat gastronomie is! En dat is net wat ik het allerleukste vind aan chef aan huis te zijn: mensen samenbrengen en ontzorgen! Jij dekt vooraf de tafel met glazen en bestek en vanaf dan is het enkel maar genieten, want voor àl de rest zorg ik!

Genieten doe ik uiteraard ook enorm van zelf te gaan uit eten, maar een restaurantbezoek is bij mij tegenwoordig toch vooral ook een studie-uitstapje. Ik wil continu blijven bijleren en daar is reizen, een andere passie van me, ook ideaal voor. Het is altijd enorm inspirerend om ‘exotische’ traditionele gerechten te leren kennen om er daarna thuis je eigen twist aan te geven in ’n nieuw recept. Een aantal jaar geleden volgde ik in Bangkok ook een kookworkshop en sindsdien vind ik het heerlijk om de frisse, Aziatische smaken te integreren in mijn menu’s. Maar de meerdaagse cursus die ik een tijd geleden in het Ritzhotel in Parijs mocht volgen, was echt wel het neusje van de zalm! Niet alleen geeft zo’n opleiding je nog meer vakkennis, maar het geeft ook je zelfvertrouwen in de keuken een extra boost. En bijleren doe ik elke dag; kookprogramma's 'bingen', online tutorials bekijken, kookboeken verslinden, maar ook collega-chefs een hand helpen ... In de keuken ben je nooit uitgeleerd!
En ondertussen deel ik die kennis & vaardigheden dan ook graag met jullie door middel van mijn workshops.
Hierin combineer ik dan een klein beetje mijn vorige leven als leerkracht en geef ik zo graag mijn passie voor lekker eten aan jullie door!